AHAMKARA / Senegal

Dit wordt smullen. En het beloofd een levensverandering te geven richting genieten en levensvreugde.

Senegal is ons gastland waar we volop deel nemen aan inheemse ceremonies. Alles is bezield. Het animisme ademt door alles heen. In Senegal zijn en deelnemen aan het dagelijkse leven opent en verwarmt ieders hart.

Ahamkara, Siberische Sjamaan, gaat in contact treden met de plaatselijke natuurkrachten in deze bezielde Afrikaanse natuur. Zijn authentieke sjamanistische rituelen zijn universeel, krachtig in hun uitwerking, concreet en tastbaar. Ahamkara is open minded en kan goed afstemmen op wat er gebeurd en nodig is, zowel in een groep als individueel. Hij is een bescheiden mens, in zijn nabijheid worden mensen blijer en gaan stralen (van gezondheid). Ahamkara en ik hebben veel plezier met elkaar, vanaf het begin van onze samenwerking vullen we elkaar wederzijds bijzonder goed aan. Ik geef dagelijks bedding aan het proces middels chi kung; zachte lichamelijke oefeningen om je eigen energie weer meer te laten stromen zodat je lekker in je vel zit en dicht bij jezelf blijft. Hij zal je meenemen in de ‘dreamworld’. Om daar waar het ongemanifesteerde invloed uitoefent op de materie je te bewegen richting, vreugde, liefde, veiligheid en hamonie.

Sindeye (in de plaatselijke taal Djola betekent Sindeye “thuis”) is ons campement waar we op loop afstand van de oceaan verblijven. We zullen bij elkaar komen in een natuurlijke tempel van bomen, omringd door de meest exotische vogelgeluiden. Doorgaands is het weer in februari heerlijk warm en droog terwijl alles nog groen is van de voorgaande regenmaanden.

We richten ons op het voeden van alle lichamen ( fysiek, emotioneel, mentaal spiritueel).

7:00 uur Stil zitten, bidden voor wie wil, terwijl de dag zijn kleur gaat krijgen.

7:30 uur Als het licht is, chi kung en zachte oefeningenop de grens van het fysieke en energetische. Zwemmen in de oceaan. Frans ontbijt.

11:00 uur Je wordt onder gedompeld in een sjamanistisch ritueel olv Ahamkara, een Daoïstisch gebeuren of we gaan op pad. We zullen een Maribout (natuur genezer) ontmoeten en aan het werk zien in zijn traditionele ziekenhuis. Misschien lopen we naar de plaatselijke boom waar al eeuwen genezing plaats vindt. De ‘koningin van Boon” woont op een krachtig eiland in de Mangrove waar ze mensen ontvangt om te helen. Misschien verteld ze ons haar levensverhaal en wil ze met haar helende stem voor ons zingen. Kortom een gevarieerd afgestemd programma.

13:30 uur Eten op ubuntu-wijze. Ubuntu betekent “ik ben omdat jij bent”. Eten met z’n allen om grote schalen. Gevolgd door Siësta tijd, hangmat, strand, een boekje, massage, naar eigen behoefte.

16:30 uur Eind van de middag komen we weer bij elkaar om te integreren en avond te eten. De avond kan worden opgeluisterd met een Griot. Een Senegaleze troubadour om verhalen te delen, liederen zingen, op blote voeten te dansen maar ook ruimte voor handwerk zoals hout bewerking.

 

Praktisch;

Bij belangstelling neem je contact met mij op. Als het wederzijds “JA” is maak je de aanbetaling van E 97,- over, zodat je verzekerd bent van je deelname. We houden een informatie bijeenkomst op maandagavond 27 nov waar Antje en Ensa ( onze gastvrouw en -heer) en Ahamkara ook bij kan zijn. Hier kun je alle vragen stellen ( zoals over inentingen, reis benodigdheden, inhoud van de rituelen).

Je boekt zelf je vliegticket, maar pas nadat je van mij hebt gehoord welke vlucht. Dan is gelijk je transfer geregeld van en naar het campement en heb je geen bijkomende kosten. Meestal liggen de vlieg ticket prijzen rond E 400,- / E 500,- voor een retourvlucht van Amsterdam / Gambia (Banjul). Van het vliegveld is het twee uur zuidwaarts rijden naar Sindeye in Senegal.

Je verblijft op kamers van een of twee personen. De één-persoonskamers hebben gedeelde badkamers. De twee persooonskamers hebben de badkamer inclusief. Als er buiten het campement gelogeerd wordt slapen we in de huizen van de lokale bevolking. Daar is de slaap- en was mogelijkheid primitiever, maar geheel oorspronkelijk. Dit maak je anders niet mee, geen enkele reisorganisatie komt zo dichtbij de werkelijkheid waar bezieling en levensvreugde wezenlijk ervaarbaar is. Je komt in contact met wat er werkelijk toe doet.

Deze 10-daagse bedraagt all in E 1.497,-. Je kunt altijd in delen betalen. Als het financieel een probleem voor je is, neem dan toch contact met me op. Voor mensen met een eigen zaak of voor diegene die het af kan trekken als beroepskosten komt de BTW er bovenop.

Belangstelling?

 

 

 

 

Comments are closed.