Mystiek BALI ism Ahamkara en Sanathara

De mystiek van Bali ten volle beleven. Je wordt uitgenodigd waar je anders niet komt.

Sanathara verwelkomt je in Bali, daar waar de sluiers tussen de dimensies flinterdun zijn. Ahamkara (Siberisch Sjamaan) en ik zorgen voor de bedding terwijl we allemaal volop gaan genieten van de cultuur, spiritualiteit en natuur. In de ochtend vroeg krijg je van mij een opwarming op de grens van het fysieke en energetische. Wakker in jezelf worden en bewust verbinden met al wat is. Ahamkara zal je trakteren op een rituelen die altijd precies dat zijn wat jij nodig hebt. Vaak woordeloos stemmen Ahamkara en ik ons op het geheel af en we blijken een sfeer neer te zetten die als harmonieus wordt ervaren door de meeste studenten van ons. Afgelopen paar jaar hebben we regelmatig de jaarprogramma’s “healing of the internal organs” en “Healing the bones and Anchestor line” met plezier gegeven.

Onlangs was ik getuige van een ontmoeting tussen Ahamkara en Sanathara en wat maakte mij (en alle betrokkenen) dat blij. De alchemie die er tussen deze twee gelijkgestemden plaats vindt straalt, zo dat iedereen een glimlach op het gezicht krijgt.

Sanathara neemt ons mee naar tempels en heilige plaatsen. Zijn familie naam is Komang, een verfijnd en bescheiden mens. Hij is een ingewijde Balinese hindoepriest die voor zijn taak uitgekozen werd door de oude priesters. Al snel na zijn ‘roeping’ werd hij uitgenodigd door de oudere priesters om deel te nemen aan grote ceremonies, iets wat meestal pas na vele jaren praktiseren word gevraagd. In zijn woonplaats wordt hij als genezer en medium veel bezocht, ook voor het leiden van ceremonies en gebed. Hij is een krachtige genezer en geeft duidelijke, liefdevolle reading en healing. Opvallend daarbij zijn zijn integriteit en bescheidenheid.

Het programma (kleine wijzigingen voorbehouden):

 2 april 2019 vertrek vanuit Nederland

3 t/m 7 april 2019: We vinden ons onderkomen in het stadje Lovina, bekend om de prachtige snorkelplekken. In deze streek zijn veel oude tempels, heilige bomen en andere natuurlijke heilige plekken. We bezoeken

–        De tempel pura pemuteram.

–        Brahma Vihara Arama. Een boeddhistisch klooster / complex, gekenmerkt door zijn stiltetuin en symmetrische trappen.

–        Nationaal park Locasien, een stuk ongerept regenwoud. Samen met een ranger gaan we een voettocht maken door deze prachtige natuur.

–        de watervallen van Sekumpul. Een prachtige waterval die door priesters en gelovigen gezien word als een manifestaties van de spirits.

–        Air Panas, de heilzame warmwaterbronnen. Het water is van vulkanische oorsprong, zwavelhoudend en37° C.

–        het heilige meer Tamblingen. We varen in uit boomstammen gehakte catamarans naar een zeer oude tempel. Het meer Tamblingen wordt beschouwd als het heiligste meer van Bali.

 

7 t/m 16 april 2019: We reizen naar Ubud, bekend om zijn houtsnijwerk. ’s Avonds kun je genieten van de beroemde Balinese dansen. We bezoeken:

–        Pura Tirta Empul. Een tempelcomplex met 13 fonteinen die ieder een eigen symbolische waarde hebben.

–        Gunug Kawi. Deze heilige plek werd rond onze jaartelling ontdekt door een priester die daar tempels uithakte uit de rotswand.

–        De berg Agung en zijn tempels. Deze vulkaan is de hoogste berg van eiland, 3142 meter en wordt ook wel de navel van de wereld genoemd. Aan de voet van de berg bevind zich Pura Besakih, de moedertempel, en halverwege Pura Pasar Agung, de tempel waar alle spirits van het eiland samenkomen om het land te beschermen.

–        Tirta ganga. In 1946 vond de toenmalige radja dat zijn fonteinen  toegankelijk moesten zijn voor iedereen.

–        Bali Aga Vilage. Dit is een authentiek dorp waarin de mensen nog steeds zo leven als in oude vervlogen tijden.

17 april 2019 Afscheid en vertrek vanuit Denpasar (vliegveld Bali) naar huis. Of voor wie wil een vakantie met pasen op Bali 🙂

 

Boeking:

Boeken kan per e-mail naar info@ahamkara.org of naar info@dirkjeveltman.nl

Prijs: € 1.970,-

Uw plek is gereserveerd na het ontvangen van de aanbetaling van € 500,-

Inbegrepen:

Ceremnoies onder leiding van Koman

Training van Ahamkara en Dirkje

Eigen vervoer voor de groep op Bali

Overnachtingen

Ontbijt, lunch en diner

Entreegelden

Niet inbegrepen:

Visa (ca. € 30, uitreisvisum ca. € 13,50)

Vlucht, reis en annuleringsverzekering

Uitgaven voor zelfgekozen activiteiten

Wellness-behandelingen of privé consulten

 

Heb je belangstelling of vragen? Neem zo spoedig mogelijk contact met me op als je interesse serieus is. Er is namelijk al één en ander geregeld, zoals een minibus en de hotelkamers. We gaan nu met een groep van in totaal 10 mensen, mannen en vrouwen, tussen de 30 en 70 jaar.

 

Comments are closed.