Helen vd Organen; jaarprogramma ism AHAMKARA

De interne organen staan dicht bij onze gevoelens. Door wat we meemaken en onze emotionele reacties daarop maar ook door wat we denken en wat we eten brengen we onze organen in beroering. Met orgaanmassage leer je zo aan te raken dat het natuurlijke en bij iedereen aanwezige zelf genezende vermogen wordt geactiveert zodat op alle niveaus ontspanning, gezondheid en welbehagen ontstaat.

Ahamkara is meester in de Russische orgaanmassage. Ondertussen is hij zeer ervaren en hebben zijn behandelingen opzienbarende resultaten geboekt. Hij is opgeleid door de arts Alexander Ogulov. Opmerkelijk is de inheemse kennnis over de reflectie gebieden. De samenhang tussen de organen en andere delen van het lichaam zijn in kaart gebracht. Voor een effetieve behandeling wordt er naar het desbetreffende orgaan gekeken en de reflectie zone.

Organen beinvloeden elkaar. Er wordt altijd naar het geheel gekeken.

Chi Nei Tsang is de verzamelnaam van een aantal diverse massages en vormt een onderdeel van de Universal Healing Tao, als twee takken van dezelfde boom. Ik ben er in opgeleid door Grootmeester Mantak Chia. Chi wordt vaak vertaald als energie, maar de oude tekens geven een rijker beeld. Het symbool van chi is een combinatie van adem en een graankorrel. Energie als adem en voeding. Nei betekent intern. Tsang kun je vertalen in bewerken of transformeren.

Elk gezond orgaan heeft een eigen karakter wat bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in de mobiliteit, textuur en temperatuur. De energetische waarde van een orgaan “Hoe voelt het? wordt met hele zachte aanraking gemasseert. “Chi Nei Tsang I raakt de interne organen aan om de oorspronkelijke, gezonde kwaliteit te activeren. Met als gevolg dat er emotionele balans ontstaat, zoals de vergevingsgezindheid van een kind, warme hartelijke betrokkenheid, liefdevol, respect en vertrouwen in het leven, kalmte en wijsheid waar angst in ontspant, integriteit. Deze emotionele waarden worden door orgaanmassage belichaamd waardoor er een gegronde bedding is voor spiritualiteit. CNT en Siberische Sjamanisme vullen elkaar ook aan als het gaat om bezieling.

In het programma “helen van de interne organen” leer je jezelf te masseren en je leert op een voor jou goede manier anderen te masseren. Waar let je op als (aankomende) masseur? Hoe integreer je de orgaanmassage met bijvoorbeeld je praktijk als therapeut? Contra indicatie? Je verkrijgt inzicht over de samenhang der dingen. En over hoe ziekte en gezondheid ontstaat.

Ahamkara en ik vormen samen Zhivo. Er is een retreatcentre aan het onstaan in Siberie waar we samen de opleiding “helen aan de interne organen” aanbieden en waar je in de zomermaanden terecht kunt voor behandelingen. Zhivo is in de russische taal de wortel van het woord buik en leven. De navel staat aan het begin van ons leven.  

Je kunt nog instromen in november 2017

Op de volgende dagen geven Ahammkara en/of ik les van 10:30 tot 17:30 uur in een cursuscentrum te Rotterdam; 9 en 10 okt 2017; 27 en 28 nov 2017; 15 en 16 jan 2018; 5 en 6 febr 2018; 12 en 13 maart 2018; 9 en 10 april 2018; 7 en 8 mei 2018. meteen na het eerste lesblok kun je zelf aan de slag gaan en gaan oefenen. We begeleidden je hier in. En ondertussen groeit er een groep van orgaanmasseurs waar je in opgenomen kunt worden en waar je bij terecht kunt.

Comments are closed.