Dao reis met JAAP VOIGT in Senegal

DAO – reis naar Senegal

Olv Dirkje Veltman & Jaap Voigt 3 t/m 13 november 2017

Vanuit de niet te doorgronden Bron der dingen en de verborgen maar immer aanwezige diepte heeft ieder een eigen reden van bestaan. Geboren uit eenheid ontstaat de polariteit.
Het leven voltrekt zich door veranderende fasen en te midden van 10.000 dingen.
Hoe behoud je in deze verscheidenheid zicht op de Bron?

Het omvatten van de geestelijke
en lichamelijke zielen
en de eenheid behouden;
Kun je dat zonder ze uiteen te laten gaan?

Concentreren van je vitale energie teneinde soepelheid te verkrijgen; Kun je lijken op een pasgeboren baby?

Zuiveren en diepe contemplatie; Kun je het vlekkeloos maken?

Dao de Jing, vers 10.

We bieden je een reis aan waarbij we je mee willen nemen in hoe wij, Jaap Voigt en Dirkje Veltman, beiden op verschillende wijze, de interne alchemie bedrijven.
Waar Dirkje de taal van het lichaam verstaat, verstaat Jaap de kunst van het woord. Door in gesprek te gaan brengt hij verhoogd bewustzijn. Jaap en Dirkje vullen elkaar aan om de geest te zuiveren en het lichaam te revitaliseren.

Jaap verdiept zich al ruim 40 jaar in de bronboeken van het Daoïsme. Hij vertaalde de Dao De Jing uit het Chinees en schreef er commentaar bij. Sinds 2003 staat hij in de lijn van de Chinese Innerlijke Alchemie, die loopt vanaf 500 na Chr, via de School van de Volledige Werkelijkheid in de Sung dynasti naar Liu I Ming, een grote leraar rond 1800. Hij schreef, samen met Rob Tans, Het Gouden Elixer, een alchemistische brontekst. Het boek “Leven en werken in het ritme van de seizoenen” van zijn hand wordt door menigeen geraadpleegd.

Dirkje is leerlinge van Meester Mantak Chia, 10e op de wereldranglijst van invloedrijke spirituele leraren, grondlegger van de Universal Healing Tao. Sinds 25 jaar is zij toegewijd aan zijn lijn en praktiseert deze op een dansante wijze. Geïnspireerd door de poëtische teksten van de onsterfelijke zussen heeft zij het vertrekpunt van de training verlegd naar het hart. Het denkende en voelende orgaan wat aan kan nemen wat er is.

 

Globaal dagprogramma:

7:00 uur Voor wie wil vroeg in ochtend, in alle stilte luisteren naar de meest exotische vogelgeluiden.
7:30 uur Zachte oefeningen die je tijd en ruimte geven om in jezelf waar te nemen wat er in je leeft. Gestolde energie gaat stromen, in de ontspanning openbaart zich vitaliteit en souplesse. Energetische lichaamsbewegingen bewerkstelligen het interne stookproces olv Dirkje.
10:30 – 13:00 uur Intern stookproces olv Dirkje.
Gemeenschappelijke maaltijd op traditionele wijze en siësta
17:00 – 19:00 uur Half uurtje een passende chi kung olv Dirkje. Contemplatie en een helder licht laten schijnen op je ware gevoeligheid. Je wordt uitgenodigd om vanuit deze gevoeligheid de 10.000 dingen van jouw alledag opnieuw te beschouwen. Dan heb je de mogelijkheid om vanuit je persoonlijke ervaringen en de daarbij behorende conditioneringen gelouterd terug te keren naar jou ware intentie. Aldaar in eenvoud een tijdje verblijvend, kan je vanuit je ware intentie op het grensvlak van Liefde, de Eenheid, en liefde, in de dualiteit de geur van de onsterfelijkheid opsnuiven. Jaap Voigt begeleid en inspireert je hierin.
Na de maaltijd kan het aangenaam zijn vroeg naar bed te gaan. Soms word je getrakteerd op de rijkdom van Senegal. Naast de krachtige natuur zullen we wijzen, helers en griot ontmoeten, naar muziek luisteren en dansen.

Excursies:

Een griot met zijn prachtige stem en Kora speler verrijken ons ter plekke. Afgestemd op de conditie van de deelnemers zoeken we de cultuur en natuur op. De indrukwekkende Baobap bomen die samen een heilig huwelijk vormen. Een wijze aan de rand van zijn visvijvers begroeten. Animistisch ritueel meemaken waarna je gelouterd terugkeert. Je wordt uitgenodigd mee te dansen.

Waar:

We verblijven op Sindeye, wat Djola is voor ‘thuis’. Op de rode aarde. Op loopafstand van de verkwikkende golven van de oceaan. Insa en Antje zorgen samen met hun mensen voor een persoonlijk en hartverwarmend verblijf. Er heerst een sfeer van Ubuntu ‘ik ben omdat jij bent’.
Sindeye ligt in de Casamance. In het zuiden van Senegal leeft het animisme. Alles is bezield. Je ware aard wordt herkend en je wordt op diverse lagen bevestigd in wie je bent.

Wanneer:

Afhankelijk van de vluchten vertrekken we van Schiphol op vrijdag 3 november ’17 en komen maandag 13 november ‘17 terug. Voorafgaand aan de reis komen we bij elkaar om kennis te maken, af te stemmen en vragen te beantwoorden. Omdat de ervaring leert dat zo’n reis impact heeft willen we na veertig dagen nogmaals bij elkaar komen.

Investering:

Behalve de vlucht is alles inclusief, zoals de excursies, transfer van en naar het vliegveld ( bij de geadviseerde vlucht), de voorbereidende en afsluitende bijeenkomsten. Voor particulieren bedraagt de investering € 1.297,- incl btw. Voor zelfstandige ondernemers of als een bedrijf betaalt is het € 1.297,- excl btw.
Het verblijf is op basis van één- en twee persoonskamers.

Bij het verblijf op éénpersoonskamers worden de sanitaire voorzieningen buiten de kamer gedeeld. De twee persoonskamers zijn voorzien van een douche en toilet. De volgorde van inschrijving bepaalt of wensen ingewilligd worden.
Thee, bissap, baobabsap, (oplos)koffie, worden bij de maaltijden geserveerd. Andere drank wordt genoteerd en achteraf verrekend tegen Afrikaanse tarieven.

De vliegreis wordt zelf geregeld (circa € 550,- ). Te zijner tijd wordt er een advies vlucht doorgegeven om te boeken.

Contact over deze reis

Comments are closed.