Mongolië

Zie je het voor je? Slapen in een ger (de mongoolse yurt), koken op een houtkachel, één worden met de wijdse vrijheid van dit land. Onder ervaren begeleiding trainen om je innerlijke natuur meer te belichamen. Jezelf onderdompelen in het helende zand van de Gobi woestijn. Zonsondergangen zien verdwijnen in de sterrenhemel. Opgenomen worden in de moederberg, haar onderstroom ervaren en verbinden met je eigen middenkanaal zodat je helemaal gereinigd wordt. Kalm worden door de inmense kracht van Mongolië. Leven op sjamanistische wijze. In stilte zijn.

De exacte data zijn nog niet geheel bekend, de reisperiode is drie weken. Reserveer de periode half juli / half augustus 2019 voor de onvergeetelijke reis.

We starten de reis in de Gobi desert, de Altai van Mongolie, in dit gebied is de Mongoolse sjamane Bulgan, Windhorse thuis. Daar zullen we kennis maken met het nomadische leven van de inheemse bevolking. Je leert hun gebruiken en (gecontroleerd, want niet alles kunnen westerlingen verdragen) eet je wat zij eten, aangevuld met groente naar de europese standaard. Een paar dagen om te acclimatiseren en je te verbinden. Dan reizen we met auto’s naar de Eej Khairkhan Uul, de berg waar een mythisch liefdes verhaal aan is verbonden. Waar de specifieke vormen van de rotsen tot verschillende gebeden uitnodigd. Waar kleine waterbassins (in de woestijn berg) ons interne water laaft. Waar het in de grot gonst van de spirits. Vervolgens reizen we met auto’s richting Ulaanbataar waar we onderweg ons zullen laten verwonderen door smeltend ijs in de woestijn.

Deze reis zal plaats vinden in een klein en select gezelschap met avontuurlijke mannen en vrouwen. Dit is de eerste samenwerking van Bulgan en mij. Mijn man denkt er ook aan om mee te gaan. Al met al hebben we nog geen zicht op de exacte kosten. Denk aan een investering van circa E 3.000,-

 

 

Comments are closed.