Dirkje

Met een uitzonderlijk observartievermogen schep ik helderheid in wat bezieling en moeiteloosheid geeft, mensen ontspant en wat iemand dicht bij zichzelf brengt.

De weg die ik gekozen heb, is de weg via het hart naar het lichaam. Hoewel ieder meer is dan die eenvoudige taal, is het wel degelijk van belang om te luisteren naar waar je energiek of geblokkeerd bent. Het lichaam heeft een wijsheid die heel concreet is. Hier liefdevol mee in contact treden is waar ik je bij kan helpen.

Ik houd van het moment waarop iemand zich van binnenuit opent. Getuige zijn van die onmiskenbare, vaak subtiele verandering waarbij de ogen gaan stralen, geeft me een diepe vervulling.

In 1990 kwam ik in contact met oosterse wijsheidstradities. Met name de poëzie van de Daoïstische teksten en de zelfgenezende werking van chi kung (qi gong) hebben mijn hart geraakt.
Begin jaren ’90 behaalde ik mijn bachelor diploma in de dans aan Codarts. Met name de jarenlange ervaring met beeldend bewegingstheater (Trajekt Theater) in zware kostuums met minimaal zicht heeft mij op een sjamanistische manier gevormd, door enerzijds diep naar binnen te gaan en tegelijkertijd verbonden te zijn met het geheel. Door Grootmeester Mantak Chia ben ik in 2015 erkend als Senior Instructeur in de Universal Healing Tao.

Ik leef eenvoudig aan de rand van Rotterdam, aan het water. Ter afwisseling reis ik graag met een groep om in de natuur op verschillende krachtplaatsen in de wereld te trainen.
Knud Sauër leert me over liefde, verbinding en vrijheid.  Onze dochters Johanna en Marieke houden mij bij hetgeen wezenlijk voor mij is.

CRKBO_DocentIk vind het fijn om in contact te zijn.